למה צריך שמאי?
אירוע נזק אצל רכושו של האדם הסביר הוא מכה מתחת לחגורה ללא ספק. מרבית הנפגעים נמצאים בסוג של אין אונים כאילו החיים נכנסו למעין "פסק זמן" בלשון הספורטיבית. ואז נשאלת השאלה מה עושים הלאה?
נזק קטן או נזק מוחלט כמו אש שמכלה את מרבית רכושו של האדם הם סוג של טראומה. לא מעט אנשים שרכושם מבוטח מרגישים בטוחים יותר מאלה שלא מבוטחים. אבל גם האדם הסביר שלא ביטח את רכושו יכול למצוא לעצמו אפשרות של שיקום או שיקום עתידי אם יידע להערך בהתאם. במצב זה דרוש לכם שמאי פרטי לנזקי רכוש שבנוסף לחוות דעתו על הנזקים שנגרמו הוא ידריך אתכם איך לתבוע פיצוי על הנזקים שנגרמו לכם. שמאי פרטי יוכל לעזור לכם במציאת ובאיתור גורם הנזק שאותו ניתן לתבוע.
ביטחתם את רכושכם ונגרם לכם נזק. אתם פונים במיידית לחברת הביטוח ומודיעים על הנזק שנגרם לכם.חברת הביטוח תשלח אליכם שמאי מטעמה שיעריך את הנזק. חברת הביטוח מעוניינת לשלם לכם על שיקום הנזק את המחיר הנמוך ביותר ולעיתים רבות גם את המחיר הלא ריאלי. שמאי מטעם חברת הביטוח יפיק חוות דעת בלי ליידע אתכם ועפ"י חוות דעתו חברת הביטוח תשלח לכם שיק. תפרעו את השיק משמע הוא שאתם מסכימים לפיצוי ואין לכם כל תביעה עתידית בקשר לנזק זה. גם במקרים כאלה אל תהססו פנו לשמאי פרטי שיפיק חוות דעת מטעמו שהיא חוות דעת אובייקטיבית ובלתי תלויה ולעיתים רבות הערכה זו שהיא הערכה ראלית תהיה גבוהה בהרבה מהערכת שמאי חברת הביטוח. אז במצב זה יש מקום לפנות לחברת הביטוח ולדרוש את המחיר הריאלי לשיקום הנזק. שמאי פרטי ילווה אתכם לאורך שיקום הנזקים, יפנה אתכם לבעלי מקצוע מתאימים לשיקום, עד לחזרה שלכם לחיים שהיו בטרם קרות האירוע.
במידה וקיים הפרש מהותי בין הערכת שמאי פרטי להערכת שמאי חברת הביטוח וחברת הביטוח מסרבת להשלים את ההפרש יש מקום להגשת תביעה משפטית כנגד חברת הביטוח. אין לחשוש מתביעה משפטית כנגד גוף ענק –חברת הביטוח כל עוד אתם משוכנעים בצדקתכם. יכול להיות שתביעה משפטית תארך זמן לא קצר,אבל זה האופי של תביעה משפטית וככל הנראה שתסתיים התביעה תבינו שזה היה משתלם.